Layar

Met de introductie van de Layar applicatie voor mobiele telefoons is een platform beschikbaar gekomen,  waarmee het voor third parties mogelijk wordt om AR toepassingen te realiseren.  “A beautiful, fun augmented reality app that shows you the things you can`t see", volgens de ontwikkelaars, het Amsterdamse bedrijf Layar.

Augmented reality (nl: Toegevoegde realiteit) is een vakgebied dat zich hoofdzakelijk bezighoudt met het zo realistisch mogelijk toevoegen van computergemaakte beelden aan rechtstreekse, reële beelden. In plaats van informatie af te beelden op klassieke en geïsoleerde beeldschermen, worden de data geprojecteerd in het gezichtsveld van de gebruiker, meestal door middel van een head-mounted display of head-up display. Het maakt het verschil tussen de reële wereld en de virtuele wereld steeds kleiner en zorgt tevens voor eenvoudigere en gebruikersvriendelijkere interfaces, ook voor complexere toepassingen. (bron: wikipedia).

Layar Creation System - Poiz

Poiz is een Layar Content Management Systeem (of Layar Creation System), waarmee op eenvoudige wijze layers kunnen worden gedefinieerd en onderhouden. Het LCS biedt de mogelijkheid via een landkaart Points Of Interest (POI`s) te definiëren. Per POI kan extra informatie, in de vorm van tekst, afbeeldingen, audio en video worden ingevoerd. Daarnaast kunnen per POI acties worden gedefinieerd, b.v. `Toon achtergrondinformatie` of `speel een audiobestand af`.

Poiz bevat een geavanceerde module voor het testen van layers.

Poiz is het eerste Layar Creation System dat additionele modules aanbiedt voor de diverse Layar toepassingsgebieden. Momenteel is er een festivalmodule beschikbaar, andere volgen binnekort.

Maatwerk

Bied Poiz onvoldoende functionaliteit om uw layer te realiseren, neem dan contact met ons op.  De techniek waarop Poiz is gebaseerd stelt ons in staat om in relatief korte tijd elke layer, hoe complex ook,  voor u te bouwen.